Fidus til stensamlere hvad man kan bruge strandsten til

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

En frisk tur på stranden, det er et hit for de fleste. Hele mit liv har jeg været så heldig at bo tæt ved vandet i Danmark. Jeg er altså sådan en slags ekspert i strandture. For det meste har jeg planlagt turen og har så feltudstyret i orden.

Men, men – det hænder man får en pludselig indskydelse, og hvad så?

Ja, stranden er jo altid klar med frisk luft, høj himmel, bred horisont, lyden af bølger – og sand og sten og tang og planter.

Jeg går rask deruda´ og nyder at alle sanserne arbejder på højtryk. Inden længe fanger mit øje en uimodståelig sten – størrelsen, formen og farven er perfekt..

YES – den må med mig hjem, og jeg går glad videre.

Snart får jeg øje på en anden, det er værd at kigge på og samler den op. Herlig dag – én i hver hånd, det kan vel nok gå.

Jeg traver videre og ser fisk slå smut i vandet – what a perfect day – og jeg finder selvklart flere sten, jeg ikke kan lade være. Så har vi balladen, men nød lærer nøgen kvinde at spinde, og jeg hiver ud i min trøje, så den danner en pose.

Nu kan de være der alle sammen.

Jeg binder en lille knude foran, så bluseposen kan holdes med én hånd. Det er smart, for så kan jeg stadig samle en enkelt sten eller to op på vejen tilbage til min cykel.

Det kan godt blive lidt besværligt, når man skal op over en klit eller gennem et lille krat, men hvad gør man ikke.

Min fidus til en stensamler er: Sørg altid for at ha´ en løsthængende bluse på, når du færdes i kystnære områder i Danmark

stensamlere.samle.sten.med.hul.i

Tip til hvad man kan bruge strandsten til som

En håndfuld tip – strandsten 

Står man med en sten i hånden, er der meget man kan undre sig over. Hvorfor ser den lige sådan ud, hvad består den af, hvor kommer den fra og hvordan er den havnet lige her. Så er der gang i videnskabelig tænkning – geologien og geomorfologien giver svar. Det er der skrevet mange og lange bøger om, men jeg vil anbefale en lille tynd én med masser af billeder og forklaringer.

Er du på strandtur hånd i hånd med kæresten, og diskuterer I, hvem der skal lave aftensmaden, så få afgjort sagen med det samme. Lav et hurtigt kryds og bolle spil med 3 lyse og 3 mørke sten og feltet tegnet i sandet. Bedst ud af 3 og taberen sørger for dagens menu.

Børn elsker sten. De elsker at kaste dem i vandet, og høre det siger plump. De elsker også at tegne eller male på dem, når de kommer hjem. Det kan de få lang tid til at gå med – tag lidt tang med, så der kan limes hår på trolden eller skæg på vikingen.

Har man mange lidt mindre sten med hjem, så kan der sorteres i bunker. Lad ungerne selv finde ud, efter hvilke regler, der skal bunkes. Det kan de også få meget tid til at gå med – du skal bare være klar til at se og lytte til resultatet.

Brug dem forskellige steder i din have. Strandsten harmonerer fint med planter af mange slags.

Det var en håndfuld – send gerne supplerende ideer.

Læs mere

Skriv et svar

  • Informativ dansk side
  • Info@tipsogfiduser.dk

Del

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Luk menu